קביעת מטרות הפרויקט, הגדרת תהליכי עבודה, גיבוש פרוגראמות ואפיונים, הגדרת וכתיבת תכנית ניהול פרויקט (PMP) סדורה מאפשרת ותומכת בלקוחות בקבלת ההחלטות, בהתנעת הפרויקטים ובניהולם השוטף.
בתהליך התכנון מוביל מנהל הפרויקט את הפיכת הפרוגראמה של הלקוח לכדי מסמכי תכנון ( תכניות, מפרטים וכתבי כמויות) החל משלב התכנון הראשוני, דרך התכנון הסופי והמפורט ועד לשלב היציאה למכרז ובחירת הקבלנים. לרוב, תהליך התכנון מסתיים עם סיום הביצוע, סגירת הפרויקט ומסירת הפרויקט ללקוח ולאורכו מבוצעות בקרות הנדסיות וכלכליות לבחינת התאמה לדרישות הפרוגראמה ומסגרות התקציב ולוחות הזמנים.
בשלב הביצוע מוביל מנהל הפרויקט צוות של מפקחים הנדסיים בתחומי ההנדסה האזרחית והמערכות והם אחראים על התהליכים המבוצעים להשלמת העבודה כפי שהוגדרה במסגרת מסמכי המכרז באמצעות מערכת סדורה ומקצועית של נהלי עבודה לניהול הביצוע ולהבטחת ובקרת האיכות של עבודות הקבלנים ובשילוב פלטפורמות טכנולוגיות תומכות.
תהליכי שליטה ובקרה, הנהוגים בפרויקטים לאומיים ובינלאומיים על פי המתודולוגיה לניהול פרויקטים ( PMBOK ) , הינם חלק אינטגרלי ומובנה בתהליכי העבודה ונהלי העבודה הנהוגים בחברה מאז הקמתה והם מאפשרים בקרה על מימוש מיטבי של תכנית הפרויקט, ניטור אי התאמות והצפת סוגיות מהותיות הדורשות קשב ניהולי בכיר לאורך כל חיי הפרויקט.
הפרויקט אינו מסתיים במעמד המסירה ללקוחות והאכלוס. תהליכי הסגירה כוללים סגירה של הסכמים, חוזים, התקשרויות וכך גם תהליכי קבלה, בקרת איכות והבטחת איכות של הפרויקט ותוצריו, בקרת תכולה וולידציה והדרכה והעברה ללקוח. כמו כן, זהו השלב בו אנו מבצעים הליך מסודר של הפקת לקחים לטובת למידה ושיפור תהליכי הניהול וטיובם לטובת פרויקטים עתידיים